Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier voor de webversie 

   
 
Mocht aan onze wereld een einde komen, dan zal de muziek voortbestaan.
(Schopenhauer)
 
 
 
Toch nog een kort nieuwsbriefje, ook al schreven we vorige week dat we dat niet zouden doen.
 
Het is morgen Allerzielen. In de katholieke traditie waarin ik ben opgegroeid is dat de dag waarop de gestorvenen herdacht worden. Toen ik me dat weer realiseerde kwam er een plan op.
 
We kunnen voor dierbaren die gestorven zijn niet veel meer doen. Wat we nog wél kunnen doen is bidden. Dat betekent voor mij: hen in ons hart het goede toewensen. Nou is bidden voor voor sommige mensen een beladen woord. Maar we kunnen ook voor hen zingen. Ik denk dat ze daar blij mee zijn. Want ook al hebben ze hun persoonlijkheid hier op aarde afgelegd, de muziek leeft voort. Wij zijn in wezen trilling, wij zijn in wezen muziek. En Schopenhauer slaat de spijker op z'n kop: aan alles (al het tastbare, zichtbare) kan een einde komen, maar aan muziek niet.
 
Vrijdag aanstaande zingen we weer het Lied van de Ziel. Het lijkt mij mooi om bij die gelegenheid ook een moment te vinden om dierbaren die overleden zijn in ons zingen centraal te stellen. Dus als je komt: neem hen alvast in je hart mee.
 
En verder gaan we die avond natuurlijk ook gewoon onbekommerd zingen. En zo het leven vieren.
 
Je bent van harte welkom.
 
Jan Kortie
 
P.S.
Vanavond zijn we' op tv. Bij de NCRV op Nederland 2, in het programma Altijd Wat. We hadden in onze vorige nieuwsbrief gemeld dat dat programma om 21.05 begint. Maar uitgerekend deze dinsdag is dat anders: de start is om 21.20 uur, dit item vormt het slot van het programma.
Als je vrijdag mee wilt zingen lijkt het raadzaam je kaartjes vr vanavond te reserveren. Er zijn niet heel veel plaatsen meer en we weten niet wat het effect van de uitzending zal zijn. Klik hier om te reserveren.