Onze docenten
Met gepaste trots stellen we graag onze docenten voor. Allemaal afgestudeerde stembevrijders, en toch allemaal anders. Ieder met een eigen kijk, een eigen invalshoek. Want zoals er geen twee mensen dezelfde stem hebben of hetzelfde kunnen zingen, zo zijn er ook geen twee stembevrijders die hetzelfde werken.
Wat onze docenten gemeen hebben is bevlogenheid en een grote betrokkenheid bij het werk en bij hun klanten. Ze zijn leraar en ze blijven leerling, want niemand is ooit uitgeleerd. Ze zijn zoals wij allemaal én getalenteerd én beperkt. Je voelt je ongetwijfeld bij de een meer thuis dan bij de ander, en dat zou niet anders kunnen.
Wij zijn heel blij dat ze voor ons werken, het zijn inspirerende mensen.
 
Vanaf januari 2018 zijn we begonnen om elke maand een interview met een andere docent uit ons team online te zetten. In de nieuwsbrief wordt het interview met de docent aangekondigd. Klik hier voor de interviews.
 
Sarah Jens
Kort nadat Sarah in 2007 haar opleiding tot stembevrijder bij ons had afgerond hebben we haar aangenomen als docent. Het is haar passie om heel precies mee te kijken en te luisteren naar wat waar is. In zingen is dat zo hoorbaar. Ze is niet op zoek naar oplossingen of prestaties, maar naar contact. Om daarin te zijn met alles wat zich aandient, zowel angst als liefde. In haar werk als stembevrijder helpt ze je met liefde en scherpte om wat gesloten is te openen en wat verhard is te verzachten.
De leidende gedachte in haar werk is:
 
Je bent al heel.

Sarah is fulltime bij ons in dienst. Ze is docente in de opleiding 'Ode an die Freude’. Daarnaast leidt ze de eendaagse stembevrijdings-workshops ‘Vrouw, Lijf en Stem' en in samenwerking met Anna Fernhout 'De Stem van Woede en Wil'. Ook de serie ‘Voluit Vrouw’,´De Stem van Liefde en Angst' zijn in haar handen. Samen met Anna Fernhout leidt zij het weekend De Stem van Intimiteit. Sarah is te bereiken via sarah.jens@jankortie.nl.
 
Klik hier om het interview met Sarah te lezen.
 

Marjo Brenters 
Marjo heeft haar praktijk in Breda De Stem van je Leven genoemd. Hierin komen haar passies voor het levensverhaal en het zingen samen. Zij nodigt haar klanten uit zichzelf te leren kennen door hun leven in alle aspecten te onderzoeken. Marjo zorgt voor een rustige, aandachtige bedding, waarin zij je meeneemt langs zowel de toppen als de dalen van je leven. Haar lichte toon zorgt voor de nodige humor. 
De leidende gedachte in haar werk is:
 
Kom maar in het licht!

Bij ons leidt Marjo de Vooropleiding van Ode an die Freude en de jaartraining ‘Dit ben Ik’.
 Ze verzorgt ook de eendaagse workshop ‘Naar Binnen en Naar Buiten’ in Breda en Amsterdam. Op dit moment is Marjo druk bezig met het schrijven van een boek over stembevrijding. Meer informatie over haar eigen praktijk op www.marjobrenters.nl. Marjo is te bereiken via marjo.brenters@jankortie.nl.

Klik hier om het interview met Marjo te lezen.
 
Anna Fernhout
Toen Anna een aantal jaar geleden haar eerste workshop stembevrijding volgde wist ze meteen: "Ja, dit is het!” Wat Anna enthousiasmeert is de combinatie van zingen en zelfontwikkeling. Stembevrijding brengt verdieping en confrontatie. Terwijl het tegelijkertijd een leuke en speelse manier is om je te verbinden met wat er nu allemaal in jou leeft. Zo gebruikt Anna de stem als instrument naar meer vrijheid en ruimte. Inmiddels is dat precies wat zij faciliteert: een veilige plek waar mensen zichzelf onderzoeken en ervaren. Een plek waar alles alles aan de oppervlakte mag komen en bezongen kan worden. Haar focus daarin is dan ook:

Alles in jou doet ertoe.

Anna is docente in onze opleiding 'Ode an die Freude' en werkt ze samen met Marjo Brenters in de Vooropleiding. Daarnaast leidt ze de workshops Naar Binnen en Naar Buiten in Amsterdam en werkt ze samen met Sarah Jens in de workshop de Stem van Woede en Wil. Ook leidt ze samen met Sarah Jens het weekend de Stem van Intimiteit en de mantra-avonden Zing! in Utrecht. Bovendien verzorgt Anna ook workshops voor het bedrijfsleven, zowel via ons als via haar eigen praktijk.

In Utrecht heeft zij haar eigen praktijk ‘Stem en Stilte’. Meer informatie daarover is te vinden op www.stemenstilte.nl Ook is zij bereikbaar via anna.fernhout@jankortie.nl.

Klik hier om het interview met Anna te lezen.

Alexander Poels
De eerste kennismaking die Alexander had met stembevrijding was tijdens een managementopleid
ing. De meeste deelnemers zagen daar erg tegen op, Alexander niet in de laatste plaats. Het werd voor nagenoeg iedereen een ongekende ervaring. Alexander ervaarde daar in volle omvang dat je stem een directe lijn heeft met het hart en diep opgeslagen emoties in het lijf. Iedereen die de moed toonde daar zingend geluid aan te geven, verzachtte en kreeg ruimte in geest en lijf. Stembevrijding liet Alexander daarna niet meer los; hij volgde onder meer de leergang Michelangelo en de opleiding Ode an die Freude.    Alexander combineert een stembevrijdingspraktijk met een leidinggevende baan in de communicatie. Hij richt zich vooral op stembevrijding voor mannen. Met zijn kalme, liefdevolle aanpak helpt Alexander mannen bij hun essentie te komen. Daarbij is zijn motto: 
 
Jij bent genoeg!

Alexander geeft de workshop De Stem van Hart en Kracht. Klik hier om het interview met Alexander te lezen. Meer informatie over Alexander kun je hier vinden: www.alexanderpoels.nl


Chantal Goossens

Wie met Chantal werkt, wordt écht gezien. Ze nodigt je uit om je te herinneren dat je volmaakt bent, precies zoals je bent. Het avontuur dat je met haar aangaat, leidt tot de ontdekking van jouw waarachtige stemgeluid. 

Ze is mede door haar eigen ervaringen zeer geïnspireerd door de vitaliteit die pijnlijke emoties zoals verdriet en boosheid in zich dragen zodra we ze gaan zingen. Dit toe-eigenen en daarmee ‘ik’ zeggen tegen alles wat in ons leeft is dan ook de leidende gedachte in haar werk:

Zingen wat in je leeft & leven wat in je zingt.

Chantal is herstellende van een burn-out en heeft momenteel geen activiteiten bij ons. Zij heeft haar eigen praktijk in Den Haag: www.chantalgoossens.nl. Chantal is te bereiken via chantal.goossens@jankortie.nl.