Een korte terugblik
Halverwege de jaren tachtig begon de muzikale loopbaan van Jan Kortie in Amsterdam op het Muziekpakhuis. Hij richtte er een tweetal grote (pop)koren op en organiseerde de eerste nationale popkoorfestivals. Daarnaast verwierf hij enige bekendheidmet zijn grote meezingconcerten, bijvoorbeeld in het Amsterdamse Vondelpark en het Concertgebouw, en met de cursus Badkamerzingen. Die cursus ontwierp hij voor mensen die zich inhouden als ze zingen of misschien zelfs denken dat ze niet kunnen zingen.                                                                          

Zijn vermogen om mensen tot zingen te verleiden werd vervolgens ook ontdekt door het bedrijfsleven. Sindsdien verzorgt hij onder de verzamelnaam Corporate Singing tal van activiteiten in bedrijven en overheidsinstellingen, zoals optredens tijdens conferenties, grotere of kleinere teambuildingsactiviteiten en trainingen rond creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

De laatste jaren richt hij zich vooral op het organiseren van mantraworkshops en op opleiden. In de tweejarige opleiding 'Ode an die Freude' gaat het om mensen die zelf stembevrijder willen worden. Daarnaast begeleidt hij professionele musici die hun stem en muziek verder willen bevrijden.

In zijn werk zijn de invloeden zichtbaar van allerlei leraren die hem ge´nspireerd hebben. De meest recente opleiding die hij gevolgd heeft is de Pulsaracademie.