Masterclass over stembevrijding en omgaan met verlies
  'Wat niet weet, deert nog wel.' - Gwen Timmer
 
   

 
Georganiseerd door het Expertise Centrum Omgaan met Verlies

Iedereen maakt in zijn leven teleurstellingen en verdriet mee. Dat hoort erbij en maakt ook ons krachtiger. Maar soms krijgen we te maken met situaties die ons overweldigen, waarbij onze mogelijkheden om met deze ingrijpende gebeurtenissen om te gaan tekort schieten. Als reactie gaan de herinneringen aan de situatie en de heftige gevoelens die ermee gepaard gaan achter slot en grendel. Wat niet weet, wat niet deert is immers het gezegde? Maar niets is minder waar.
 
Het gebeurde wil gezien en erkend worden en klopt regelmatig heftig op de poort waar onze schildwachten voor staan om ze tegen te houden.
 
Die deur dicht houden kost enorm veel energie en leidt tot traumatische reacties die het dagelijkse leven kunnen verstoren. Wat helpt het dan om met behulp van onze stem de deur wat te openen en ruimte te geven aan wat daarachter verborgen zit. Om het letterlijk te bevrijden. Het krijgt adem, stem en er komt een potentieel aan energie vrij. Wat een opluchting als met de pijn ook het plezier in het leven terug kan komen. Ze vliegen op dezelfde vleugels. 

Jan Kortie is uitgenodigd door het Expertisecentrum Omgaan met Verlies om bij hen een masterclass te geven over wat stembevrijding kan betekenen voor mensen die met verlies of trauma geconfronteerd worden. Het Expertisecentrum Omgaan met Verlies biedt trainingen, seminars, symposia en lezingen voor professionals op het gebied van hechting, rouw en trauma.
Deze dag gaat plaatsvinden op dinsdag 2 oktober in Heeze (N.Br.) en staat open voor iedereen die bij dit onderwerp betrokken is, professioneel of persoonlijk.


Datum
2 oktober 2018
Tijden 10.00 - 16.30 uur
Locatie Heeze (bij Eindhoven)
Kosten € 125,00
Aanmelden Voor meer informatie en inschrijven ga je naar de website van Expertise Centrum Omgaan met Verlies.