Jan Kortie in Leeuwarden
Jij Bent Muziek o.l.v. Jan Kortie
 
"Wie kan praten kan zingen” zegt een Afrikaans spreekwoord. En hoe zou het anders kunnen zijn? Onze ziel houdt van zingen. Zingen is misschien wel de meest directe manier waarop we de schoonheid van onze ziel, van onszelf in de wereld kunnen brengen. Woorden zijn daarbij eigenlijk nagenoeg overbodig, hoewel soms handig. Onze klank volstaat.
Onze stem is direct verbonden met wie we in wezen zijn. Het Hebreeuwse woord nefesj betekent zowel ‘keel' als ‘ziel'. Net als de ziel houdt onze stem van eenvoud, de waarheid is nooit ingewikkeld. Voor een oprechte klank is geen zangscholing vereist, geen goed-je-best-doen. Jij met jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig.
 
Tijdens deze avond o.l.v. Jan Kortie kun je kennis maken met zijn onconventionele, lichtvoetige maar ook uitdagende benadering van zingen die we stembevrijding noemen. Het gaat daarbij eerder over verlangen dan over techniek, eerder over vreugde dan over ‘hoe het hoort’. 

 
Praktische informatie:  
Datum
vrijdag 20 maart 2020
Tijden
14.00 - 17.00 uur 
Kosten
€ 42,50 (combinatie met avond € 57,50) 
Locatie
Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18,  8911 CD Leeuwarden 
Aanmelden        
via annemarie@spelendsterk.nl 
 

Mantra-avond Het Lied van de Ziel o.l.v. Jan Kortie
 
Tijdens de avond zingen we mantra's, uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is ingetogen, soms ontroerend, een ander deel is uitbundig, dan
spat de vreugde ervan af. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild. Er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven. Tijdens deze avonden richten we ons op het woordenloze mysterie van het leven, we pogen dit stille mysterie te verklanken. Samen zingend overstijgen we het denken, en zo verbinden we ons nog dieper met dat mysterie en met elkaar.
 
Het samen zingen van mantra's is heilzaam, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld. Als wij ons met elkaar verbinden is dat een bijdrage aan onze wereld, waarin we zo vaak in dualiteit en dus isolement leven. We
zingen woorden vol betekenis. In de klank van de stem, in de zangerige toewijding ervan, komt die betekenis tot leven. Het gaat om korte teksten op eenvoudige melodieën. Dat schept ruimte om te zijn met de klank, met de wijsheid die in de woorden besloten ligt, met de betoverende herhaling en de wonderschone muziek die dan kan ontstaan.
 
Praktische informatie
 
Datum
vr. 20 maart 2020
Tijd
19.30 - 21.30 uur
Locatie
Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18,  8911 CD Leeuwarden
Kosten
€ 17,50*  (combinatie met middag € 57,50)
Aanmelden
en informatie   

  
*Als de prijs een doorslaggevend bezwaar voor je is, neem dan contact op voor een eventuele oplossing.Je kunt je mail richten aan annemarie@spelendsterk.nl