Zomerretraite - Het Lied van de Stilte
 
 
 
 
Programma
We zullen mantra’s zingen, bij het begin van de dag, in de loop van de dag, aan het eind van de dag. We zullen daar helemaal in opgaan. De teksten van die liederen komen uit allerlei culturen en tradities. Soms wordt de muziek ervan ter plekke geboren. We zingen verstild, zachtjes, bijna aarzelend. En ook uitbundig, volmondig, hartgrondig. We zullen stil zijn, alleen en gezamenlijk. We zullen inzichten opdoen, ontroerd raken, lachen. We zullen tegen stagnatie aanlopen en opgaan in de stroom. De natuur om ons heen zal ons helpen om de reis naar binnen en weer naar buiten te maken, naar boven en weer naar beneden. Zingen is tenslotte ook onze natuur. 
We volgen een vast, kloosterachtig dagritme. Tussen de activiteiten door wordt er niet gesproken, ook tijdens de maaltijden zijn we stil. Natuurlijk is er ook tijd voor jezelf. 

Wie doen er mee?
Er zijn allerlei mensen. Er zijn mensen die al heel veel zingen, maar ook mensen die denken dat ze niet kunnen zingen. Er zijn mensen die de nodige ervaring hebben met mediteren, met stilte, en er zijn mensen voor wie dat relatief nieuw is. Er zijn mensen die zichzelf gelovig noemen en er zijn mensen die niets (meer) van kerkelijkheid willen weten. We begeven ons met elkaar in het veld waar muziek en mystiek elkaar raken, elkaar overlappen. We komen om hoop in te ademen. Om genade te ervaren. En om vervolgens gesterkt en geďnspireerd onze weg in de wereld te vervolgen. 
Dat geldt ook voor de staf. De leiding van de retraite is in handen van Jan Kortie. Hij wordt gesteund door een aantal ervaren en vertrouwde collega’s.

Waar en wanneer
Deze zomerretraite vindt plaats van zondagmiddag 1 juli tot en met vrijdagmiddag 6 juli 2018. We worden gastvrij ontvangen in Kasteel de Berckt in Baarlo (bij Venlo). De Berckt is een bijzondere plek. Het heeft eerst als kasteel dienstgedaan en vervolgens als klooster. Het is goed toeven op de idyllische binnenplaats, in het park of aan de Maas.
Je beschikt over een eenvoudige kamer met eigen sanitair, je kunt kiezen of je gebruik wil maken van een éénpersoonskamer of (met korting) een tweepersoonskamer. 
De maaltijden zijn voedzaam, lekker en geheel vegetarisch. Er wordt geen alcohol geschonken. 

Kosten en inschrijving
De retraite kost € 895,- op basis van een éénpersoonskamer. Kies je voor een tweepersoonskamer dan betaal je € 795,-. Bij de prijs zijn behalve de accommodatie en de maaltijden ook koffie en thee inbegrepen.
Je kunt je inschrijven via online reserveren op onze website. Er is plaats voor ongeveer 80 deelnemers.

Voorbereiding 
Wil je je voorbereiden of oriënteren? Lees en beluister dan ‘Het Lied van Het’, het boek met cd van Jan Kortie. Op de cd vind je het soort mantra’s dat we zingen, in het boek lees je het gedachtegoed waarmee we werken. Je kunt het kopen in onze webwinkel

Meer lezen? De nieuwe uitgebreide folder kun je aanvragen via info@jankortie.nl
 
 
Praktische informatie

 Data zomer 2019
 Tijden
Ontvangst v.a. 14.30 uur, start om 16.00 uur
We eindigen op vrijdag rond 16.00 uur. 

 Locatie Kasteel De Berckt in Baarlo (L)
 Prijs
nnb 
 Aanmelden      t.z.t. via online reserveren