Zomerretraite - Het Lied van de Stilte

Verbeter de wereld, trek je terug!
 
We leven in een bijzondere tijd, vol tegenstrijdigheden. Er is meer welvaart dan ooit, maar de verdeling ervan roept veel vraagtekens op. We hebben heerlijke zomers, maar moeten we daar wel blij mee zijn? We hebben tal van communicatiemiddelen, maar voelen we ons ook verbonden?

Wat is mijn plaats, mijn bijdrage in dat geheel? Doe ik er eigenlijk wel toe? 

Veel wijst erop dat onze wereld zich in een wezenlijke transitie bevindt. In crisis op tal van gebieden, maar dat betekent ook dat er iets essentieels kan gebeuren. Kunnen we, durven we daar hoopvol in te zijn? En wat kan ons daarbij helpen?

Ik denk dat onze wereld behoefte heeft aan autonome mensen. Die in zichzelf geworteld zijn én van daaruit geven. Die zichzelf en hun eigen pijn kunnen dragen én zich openen voor de ander. Die zichzelf respecteren, én daar niet in verstarren. Mensen dus die kunnen bewegen, naar binnen en naar buiten, en die daarbij hun eigen tempo vertrouwen. Maar ja, dat is voor niemand gemakkelijk, dus het vergt oefening.

Die beweging: naar binnen en naar buiten, staat in onze retraites centraal. Met groot genoegen nodig ik je daarom uit voor onze retraite Het Lied van de Stilte. We trekken ons terug, omdat we voelen dat dat ons goed doet. En omdat het fijn is. Even geen afleiding, geen drukte, geen versnippering. Ruimte voor jou, ruimte om te vertragen, ruimte om te zijn met alles wat er is, zonder dat er iets hoeft te worden opgelost. Even geen woorden, even niet praten. Even stil.


Programma en staf
We volgen een vast, kloosterachtig dagritme. In gezamenlijke bijeenkomsten zingen we en zijn we ook stil. Daartussendoor is er tijd voor jezelf, en die brengen we in stilte door.
De leiding van de retraite is in handen van Jan Kortie. Hij omringt zich met een ervaren staf, bestaande uit Anna Fernhout, Eric van den Bergh, Marjo Brenters en Sarah Jens.

Waar
We worden gastvrij ontvangen in Kasteel de Berckt in Baarlo. De Berckt is een bijzondere plek. Het heeft eerst als kasteel dienstgedaan en vervolgens als klooster. Het is goed toeven op de idyllische binnenplaats, in het park of aan de Maas. Je beschikt over een eenvoudige kamer met eigen sanitair. Er zijn 1-, 2- en 3-persoonskamers. De maaltijden zijn voedzaam en lekker en geheel vegetarisch. Er wordt geen alcohol geschonken.

Voorbereiding
Wil je je voorbereiden of oriŽnteren? Lees en beluister dan ĎHet Lied van Hetí, het boek met cd van Jan Kortie. Op de cd vind je het soort mantraís dat we zingen, in het boek lees je het gedachtegoed waarmee we werken. Het is te koop in onze webwinkel. 
 

 Locatie : Kasteel De Berckt te Baarlo (bij Venlo)
 Data en tijden    : begin juli 2021, als de situatie dat toelaat
 Maaltijden : Vegetarisch
 
Voor meer informatie zie t.z.t.: www.centrumvoorstembevrijding.nl