Trainingen/workshops
In trainingen kunnen we de deelnemers aan den lijve laten ervaren hoe ze omgaan met creativiteit, intu´tie, samenwerking, leiderschap, presentatie en communicatie. En welke bronnen ze daarbij nog in zichzelf kunnen aanboren. Zingen is immers misschien wel de meest directe vorm van expressie.

Een leiderschapstraining bijvoorbeeld waarin de deelnemers zelf als dirigent optreden geeft veel inzicht en oefening in oprechte autoriteit die werkt omdat hij authentiek is. Dit soort trainingen heeft tegelijk een duidelijk teambuildings-effect; men laat immers al zingend zichzelf aan de anderen zien op een manier die meer zegt dan heel veel mooie woorden.

In opleidingen waar het gaat om werken met mensen kan een module stembevrijding veel betekenen. Onze stem is immers rechtstreeks verbonden met ons hart. Zingend valt er veel te leren over het belang van werkelijke aanwezigheid, openheid en gevoeligheid.
 
Zingen is kortom reuze werkzaam, juist ook omdat het spannend is. En daarnaast is het heerlijk om te doen, het geeft levendigheid en het is nog leuk ook.