Trainingen/workshops
In kleinere groepen kunnen we de deelnemers nog veel meer aan den lijve laten ervaren hoe ze omgaan met creativiteit, intu´tie, samenwerking, leiderschap, presentatie en communicatie. En welke bronnen ze daarbij nog in zichzelf kunnen aanboren. Zingen is immers misschien wel de meest directe vorm van expressie.
Een leiderschapstraining bijvoorbeeld waarin de deelnemers zelf als dirigent optreden geeft veel inzicht en oefening in het soort autoriteit dat als uitnodigend wordt ervaren. Dit soort trainingen heeft tegelijk een duidelijk teambuildings-effect; men laat immers al zingend zichzelf aan de anderen zien op een manier die meer zegt dan heel veel mooie woorden.

Andere varianten
 
Natuurlijk zijn er nog tal van andere varianten te bedenken. Laat u inspireren door de volgende voorbeelden.  

ZinThesis
 
ZinThesis (een bedrijf dat interimmanagers en consultants levert in de IT-wereld) nodigde voor z'n jaarlijkse klantendag zestig relaties uit. Die werden ontvangen in een kasteel, kregen een inleiding over inspiratie en gingen zingen. Na een uur ging de groep in vier deelworkshops uiteen en hield zich gedurende anderhalf uur bezig met percussie, aurareading, krijgskunst of badkamerzingen. Na het diner kwam iedereen weer bij elkaar om als koor de dag af te sluiten, waarbij Astrid Seriese als gast-soliste optrad.
 
Stellinghaven
 
Het management van dit verpleegtehuis kwam een dag bij elkaar. In de loop van de ochtend en de middag kregen de dertig managers een gevarieerd programma voorgeschoteld. In groepjes werden rap-optredens voorbereid en voor elkaar uitgevoerd. Iedereen zong in de loop van de dag een stukje solo (dat had men aan het begin van de dag nooit gedacht). En gezamenlijk studeerden ze een paar popsongs in die 's avonds bij het personeelsfeest ten gehore werden gebracht. De afsluiting was een lied waarbij de zaal uit volle borst meezong.