Ode Pianodag
 
Een studiedag voor stembevrijders (in opleiding)

Je kent mogelijk het Afrikaanse gezegde: wie kan lopen kan dansen, wie kan spreken kan zingen. Voeg daar maar aan toe: wie kan mailen kan pianospelen. Pianospelen is niet op de eerste plaats moeilijk, het is op de eerste plaats leuk. En het kan al vanaf de eerste noot die je ooit speelt heel vervullend zijn. Natuurlijk kun je er daarna nog je leven lang over doorleren, en dat is ook heel aanbevelenswaardig, maar alles begint met het plezier dat in de eerste noot zit. 

Het is niet nodig voor een stembevrijder om piano te kunnen spelen, maar natuurlijk kan het wel erg van pas komen. En soms kan het genoeg zijn als je iets heel simpels kunt spelen. Tijdens deze extra studiedag over pianospelen verkennen we in de ochtend wat principes van improviseren op een piano. Die natuurlijk heel herkenbaar zijn vanuit stembevrijding. In de middag gaan we dan onderzoeken wat er gebeurt als je met jouw (beperkte of rijk aanwezige) vaardigheden anderen begeleidt.

Je bent welkom als je affiniteit voelt met pianospelen en verlangt naar meer vrijheid. Misschien speel je al heel lang, misschien begin je net.
Het is een leerzame maar ook heel leuke dag. Want pianospelen is gewoon heerlijk.
 
 
 
Datum        maandag 11 februari 2019
Tijden 10.00 - 17.00 uur
Kosten € 75
Locatie  Amsterdam       
Aanmelden    via online reserveren