Voor muziekprofessionals
   "Het meest wezenlijke voor een acteur, wezenlijker dan talent, ambitie, vlijt of doorzettingsvermogen, is moed. Welke vorm van kunst je ook beoefent, als je dat niet hebt wordt het nooit wat."  
                                                                                                          (Joost Prinsen)
 
 
Leven van Muziek 
Als jij van muziek je werk maakt dan ben je ongetwijfeld een getalenteerd en gepassioneerd, en dus ook een kwetsbaar en sensitief mens. Je houdt van muziek, wordt er door geraakt. Je wilt verder komen, nog mooiere muziek maken. Je wilt je liefde voor muziek op anderen overbrengen. Maar ja, er is ook druk. Er is competitie, beoordeling, verwachting. Er moet brood op de plank. Je gaat je best doen, je wil niet falen, en die spanning gaat je mogelijk in de weg zitten. Hoe kun je dan vrijuit muziek maken? Als je moet leven van je muziek is het lang niet eenvoudig om je muziek echt te laten leven. "Onder druk wordt alles plat” zei de filosoof Cornelis Verhoeven.

Deze workshop gaat over het leven van jouw muziek.
 
Talent heb je vast. Ambitie, vlijt en doorzettings-vermogen zul je ook allemaal wel minstens in enige mate hebben, anders was je niet gekomen waar je nu bent. Hoe is het met je moed? Durf je het leven toe te laten in je muziek ook als je dan iets van de controle erover verliest? In deze workshops komen we steeds weer die paradox tegen: het resultaat van ons musiceren is er enorm bij gebaat als we ons geen zorgen maken over dat resultaat. Je kunt alleen maar iets laten gebeuren in de buitenwereld als je ook iets laat gebeuren in je binnenwereld. Dat vergt iedere keer weer moed.
 
"Musicians make music, but above all, they make things happen".
               (Satish Kumar)

We gaan deze dag levendige muziek maken, muziek die uitgaat van de overvloed die al in je is, de onuitputtelijke bron die jij in wezen bent. Al te vaak ligt onze focus bij tekortkomingen die moeten worden weggewerkt, maar eigenlijk vergt het veel meer moed om je daardoor niet te laten leiden en muziek te maken met hart en ziel. We gaan vooral veel improviseren, zingend, maar vervolgens voor wie wil ook instrumentaal. Improviseren is een prachtige én voor iedereen toegankelijke manier om wie je in wezen bent tot uitdrukking te brengen in je muziek. En de reflectie daarop levert ook veel op voor het zingen of spelen van bestaand repertoire.

Deze nascholingsworkshop is bij het Register Vaktherapie geaccrediteerd voor 7 punten.
 
Eendaagse workshop
Datum nnb
Tijd 10.00 - 17.00 uur
Kosten € 95,-*
 
 
Praktische informatie
Locatie Amsterdam
Aanmelden via info@jankortie.nl of bel 020 - 6246404
 
* Als de prijs een doorslaggevend bezwaar voor je is, neem dan contact met ons op voor een eventuele oplossing.